Zonnebrand tijdens wintersport

Ecologische zonnebrand voor volwassene

Het is weer het seizoen voor wintersport, heerlijke skiën (of snowboarden) op de witte pistes en genieten van het winterzonnetje. En hoewel we er in de zomer heel veel over nadenken vergeten mensen in de winter wel eens dat het insmeren van je huid ook dan heel belangrijk is. Want wie wil er nu aan het einde van de vakantie nog een bril op zijn hoofd hebben terwijl die al lang opgeborgen in de kast ligt?

Zon in de bergen

Vaak sta je tijdens de wintersport hoog op de bergen waar de UV straling direct op je huid komt. De lucht is hier ijler en zal daardoor de straling gemakkelijker doorlaten. Daarnaast weerkaatst de witte sneeuw de UV-stralen en zo word je huid nog meer blootgesteld.

Een andere reden om je huid goed in te smeren is dat je in de winter vaak al een tijdje geen zon hebt gezien. Je huid moet dus weer even de tijd hebben om te wennen aan de zon.

Goede zonnebrand meenemen

Het is dus belangrijk om even goed te kijken welke zonnebrand je meeneemt op wintersport. In principe hoeft dit geen andere zonnebrand te zijn als de zonnebrand die je in de zomer gebruikt. Het is alleen wel handig als de zonnebrand je huid niet uitdroogt, door de wind en kou gebeurd dit vaak al.

Neem dus een goed verzorgende, natuurlijke zonnebrand. Natuurlijke zonnebrand heeft geen toegevoegde chemische ingrediënten die een extra aanslag doen op de huid. Zo weet je zeker dat je huid beschermd is tegen de zon maar daarnaast ook goed gezond blijft.

Natuurlijke zonnebrand voor wintersport

De zonnebrand varianten van Attitude voor kinderen en Attitude voor volwassenen en EcoCosmetics zijn vrij van chemische ingrediënten en zorgen voor een zacht gevoel voor je huid. Doordat er geen parfumstoffen zijn toegevoegd drogen ze huid niet uit maar zorgen er wel voor dat de UV-stralen worden weerkaatst en je niet zult verbranden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *