Zonnebrand: Mineraal filter VS Chemisch filter

Genieten van de zon, dat willen we waarschijnlijk allemaal wel. Maar op welke manier doe je dit het veiligste? Welke zonnebrand is het beste voor jouw en je kleintjes huid? Waar moet je op letten en welke verschillen zijn er nu eigenlijk?

Ecologische zonnebrand voor volwassene

Natuurlijke zonnebrand

Het is goed om te kijken welke soort zonnebrand je koopt. Een zonnebrand op basis van natuurlijke ingrediënten is een goede keuze om te maken. Deze soorten zonnebrand bevatten geen chemische en schadelijke ingrediënten en werken even goed als zonnebrand met chemische ingrediënten.

Maar wat doen die chemische ingrediënten dan precies en wat is het verschil met natuurlijke ingrediënten

Chemisch filter

Een chemisch filter werkt van binnenuit. Dit betekend dat de huid de beschermende ingrediënten opneemt en hier binnen de straling proberen tegen te houden. Dit klinkt natuurlijk heel goed maar die beschermende ingrediënten zijn wel chemische stoffen.

Deze chemische stoffen trekken in de huid en bloedbaan en verspreiden zich op deze manier door heel je lichaam. Dit kan voor schade zorgen aan organen en je algehele gezondheid.

Een goed alternatief is een zonnebrand met een mineraal filter.

Mineraal filter

Een mineraal filter is werkzaam op je huid in plaats van in je huid. Dit filter legt een beschermd laagje op de huid en trekt hier niet in. Op deze manier krijg je geen schadelijke stoffen in je lichaam.

Door de laag die op je huid komt te liggen weerkaatst de zon als het ware terug, dit zorgt ervoor dat je beschermd bent tegen UVA en UVB.

Smeren herhalen

Het minerale filter heeft nog meer voordelen. Waar zonnebrand met een chemisch filter al snel zijn werking verliest doordat het verspreid is door je lijf en afgebroken word blijft het minerale filter lange tijd op de huid liggen, met schrobben of echt zwemmen krijg je het er pas af. Dit is heel handig, zeker bij jonge kinderen.

O en wil je de zonnebrand aan het einde van de dag gemakkelijk verwijderen, kijk dan eens naar de zonnebrandremover van Attitude. Deze reinigende lotion haalt binnen een handomdraai de restjes zonnebrand van de huid en hydrateert daarnaast ook nog.

Attitude Little Ones Zonnebrandcrème Remover


Let op: smeer je kind ondanks het natuurlijke filter wel regelmatig in.

Zonnebrand met mineraal filter

Door alle bovengenoemde voordelen raden wij altijd aan om een zonnebrand te gebruiken met een mineraal filter. Kijk bijvoorbeeld eens naar de producten van Attitude of Eco Cosmetics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *