Week van het jonge kind

Amerikaans initiatief

De week van het jonge kind is ontstaan in Amerika, hier is het al jaren een groot succes. In 2013 is de week van het jonge kind voor het eerst in Nederland geïntroduceerd door Ileen Purperhart. Zij is de directeur van een kinderopvang stichting. Zij wil meer aandacht vragen voor de meerwaarde van kinderopvang voor kinderen tussen de 0-4 jaar.

Voor wie is het? 

De week van het jonge kind is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij jonge kinderen. Het doel van de week van het jonge kind is aandacht vragen voor de belangrijke eerste jaren van een jong kind. Daarnaast willen ze graag laten zien wat er in Nederland allemaal gebeurt voor jonge kinderen en gezinnen.

Week van het jonge kind, 2018

Ieder jaar vind er op de vrijdag voor de week van het jonge kind een congres plaats. Tijdens dit congres word het thema van het jaar besproken. Het thema van 2018 is “Gezond opvoeden, waar leg jij de grens?”. Er word door verschillende disciplines gesproken over vooral de emotionele gezondheid van jonge kinderen.

Activiteiten

Op de website van de week van het jonge kind kunnen organisaties binnen Nederland hun activiteiten aanmelden, je kunt hier kijken of er misschien wel een leuke activiteit in jouw omgeving word georganiseerd.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *