Wat te doen bij tepelkloven?

Borstvoeding geven, voor een deel van de vrouwen een van de mooiste dingen die je samen met je kindje kunt doen maar voor veel vrouwen ook een weg met veel ups en downs. Het is geweldig om je kindje te kunnen voeden met jouw melk en het voelt reuze intiem, je kindje zo lekker bij je houden tijdens de voeding. Maar bij veel vrouwen komen er ook problemen om de hoek kijken, moeite met aanhappen, teveel of te weinig melk, borstontsteking maar ook tepelkloven.

Wat zijn tepelkloven

Bij tepelkloven ontstaan er kleine wondjes of scheurtjes op je tepels, dit kan op je tepel zelf zijn maar soms ook op je tepelhof. Deze wondjes zijn vaak pijnlijk en kunnen door heel veel verschillende redenen komen. Aan het begin van de borstvoeding zou het kunnen komen doordat je tepels nog moeten wennen aan borstvoeding, maar ook dan is het heel goed om eens overleg te hebben met een goede gecertificeerde lactatiekundige om te kijken hoe jouw kindje drinkt. Vaak komen tepelkloven namelijk doordat baby’s of kinderen niet goed aanhappen, gelukkig is dit vaak op te lossen met behulp van de eerder genoemde lactatiekundige. Maar om de tepelkloven te laten herstellen is het belangrijk deze goed te verzorgen.

Tepelkloven behandelen

Om tepelkloven snel te laten genezen is het belangrijk om de wondjes goed schoon te houden. Verwissel regelmatig je BH en maak je tepels iedere dag even schoon met een beetje water. Om het wondje te verzorgen is het mogelijk gebruik te maken van lanoline. Dit verzacht en verzorgt de huid en hoeft niet verwijderd te worden als je kindje bij je gaat drinken. Het zorgt ervoor dat de huid snel hersteld en gevoed word. Zo zal het wondje genezen voordat deze erger kan worden. Sheepish Grins staat bekend om het gebruik van natuurlijke ingrediënten in hun producten, die volledig veilig gebruikt kunnen worden. Er zijn echter wel eens mensen die overgevoelig reageren op het gebruik van lanoline. Ook dan is er een goed alternatief om de wondjes snel te laten genezen, de anti kloven crème van Attitude is even verzachtend en verzorgend als de producten gemaakt uit lanoline. Ook deze crème hoeft niet verwijderd te worden voor het voeden.

Niet het einde van de borstvoeding

Hoewel het heel vervelend is als je tepelkloven hebt, het kan veel pijn doen zeker bij het drinken en kolven, hoeft het niet het einde van je borstvoedingsavontuur te betekenen. Met de juiste verzorging kunnen de wondjes snel genezen en als het probleem, bijvoorbeeld slordig aanhappen, aangepakt word is het echt mogelijk dat de borstvoeding gewoon doorgaat.

Geef een antwoord