Wat te doen bij rode baby billen

Waarschijnlijk komt het iedere ouder wel bekend voor, een baby met rode billetjes. Vaak gebeurt het als kinderen doorkomende tandjes hebben, door het zure speeksel en de veranderende spijsvertering word de ontlasting zuurder waardoor billetjes open gaan. Rode billetjes ontstaan ook wel eens door een schimmel of met onbekende oorzaak. Het is voor kinderen in ieder geval vaak heel vervelend, poepen, plassen maar ook verschonen doet vaak veel zeer en haalt de wondjes weer open.

Het is voor je kindje dus heel fijn als de billetjes snel weer helemaal geheeld zijn.

Rode baby billen verhelpen

Maar wat kan je nou allemaal doen als je baby rode billetjes heeft met luieruitslag. Een tip die vaak gegeven word is je kindje zonder luier laten liggen/lopen. Overdag of als je kindje wakker is is dit vaak goed mogelijk, dit raden wij dus ook aan om te doen. Door het niet dragen van een luier kan de huid goed drogen. Een luier zorgt vaak toch een beetje voor een vochtige huid waardoor de wondjes open smetten.

Billendoekjes bij luieruitslag

Bij het verschonen is het handig de huid na het schoonmaken even een beetje droog te maken met bijvoorbeeld een hydrofiel doek. Het gebruik van billen doekjes met zo weinig mogelijk parfum en andere stoffen is ook aan te raden. Parfum en andere stoffen beschadigen de huid alleen maar meer en branden heftig op de open wondjes die vaak ontstaan bij luieruitslag. Kijk bijvoorbeeld eens kleine hydrofiel doekjes met water of attitude billendoekjes. Deze billendoekjes zijn zacht, vochtig maar bevatten geen parfum stoffen of andere irriterende ingrediënten.

Attitude billendoekjes 3-pack

Spray bij luieruitslag

Om het herstel van de huid een beetje te ondersteunen zijn er verschillende spulletjes die je kunt gebruiken om dit te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan luieruitslag spray van Punkin Butt. Door de antibacteriële werking van de volledig natuurlijke ingrediënten merk je dat de huid snel hersteld en hele grote uitbarstingen van luieruitslag geen kans maken. De ingrediënten zijn specifiek uitgekozen voor hun voedende en verzachtende werking. De spray is dan ook heel goed te gebruiken om luieruitslag te voorkomen in plaats van genezen.

Punkin Butt - Luieruitslag spray

Billenbalsem van Punkin Butt

Een andere natuurlijke oplossing van luieruitslag is de billen balsem van Punkin Butt. Waar heel veel soorten balsem en crème de huid uitdrogen, denk aan vaseline, zinkzalf en sudocreme. Zorgt deze crème ervoor dat de gevoelige, kapotte of droge huid juist gevoed word. Dit is heel belangrijk als je kindje last heeft van luieruitslag. Smeer de crème op een goede droge huid, maak de huid dus even goed droog na het verschonen en smeer daarna een dun laagje op de huid van je kindje. Doe dit na iedere luier wissel en je zult zien dat de huid heel snel hersteld.
De billenbalsem van Punkin Butt is verkrijgbaar in een pot en stick.

Punkin Butt - Billen balsem

Mochten al deze tips niet helpen bij het genezen van de luieruitslag van je kindje is het altijd mogelijk contact op te nemen. We kijken heel graag mee of we een goede oplossing hebben die perfect is afgestemd op jouw kindje.

Geef een antwoord