Tips voor jouw kindjes eerste bestek

Is het moment aangebroken dat jouw kindje zijn of haar eerste hapjes gaat krijgen? Of wil je jouw kindje na het eten van grote stukken nu leren om van een lepel of vork te eten? Wij zetten wat handige tips op een rijtje zodat jij het juiste kinderbestek voor jouw kindje kunt kiezen.

Zacht kinderbestek

Een goed eerste bestek voor kinderen moet aan een aantal eisen voldoen, heel belangrijk is dat, zeker het uiteinde, van een zacht materiaal gemaakt is. Kinderen die zelf leren eten, of hapjes krijgen snappen vaak nog niet goed hoe ver een lepel in de mond moet. Óf maken onverwachte bewegingen waardoor een lepel of vork soms een beetje te ver doorschiet.

Als het bestek een zacht uiteinde heeft is dit geen groot probleem, het zal geen zeer doen als het kinderbestek een keer iets te ver in de mond komt. Bij veel harde bestekken doet het zeer aan het gehemelte, de tanden of de tong. Soms ontstaan er zelfs wondjes.

Minikoioi lepels
MinikOiOi bestek word gemaakt van voedselveilig siliconen in combinatie met bamboe.


De juiste vorm van het eerste bestek

De juiste vorm bestek, het klinkt misschien een beetje vreemd maar goed kinderbestek is zo gevormd dat het voor kinderen gemakkelijk is om het naar hun mond te brengen. Kinderen moeten dit echt leren en je zult merken dat dit met het ene bestek beker gaat dan met het andere kinderbestek. Kijk bijvoorbeeld eens naar de vorm van het handvat of het uiteinde van een lepel.

Voor sommige kinderen komt het moment van zelf willen eten met bestek een beetje “vroeg”. Motorisch zijn ze er nog niet helemaal toe in staat en dit levert soms een heleboel frustratie op. Hoewel frustratie soms goed kan zijn, is het ook fijn je kindje een beetje te helpen. Kijk dan eens naar de lepels van Cookut. Deze lepels hebben 1 mondgedeelte maar twee handvatten. Hiermee heeft jouw kindje de regie over het zelf leren eten maar kun jij altijd een beetje meesturen! Zo heeft jouw kindje niet teveel frustratie en komt er ook nog wat eten binnen.

Het gebruikte materiaal

Naast dat het materiaal zacht moet zijn en de lepel de juiste vorm moet hebben is het ook belangrijk welk materiaal er is gebruikt, en of dit materiaal voedsel veilig en duurzaam is. Sommige materialen bevatten nog altijd schadelijke stoffen, denk hierbij bijvoorbeeld aan plastic. Hierin zitten vaak hormoonverstorende stoffen die gevolgen kunnen hebben voor de hormoonhuishouding.

Alle merken die wij verkopen maken gebruik van eco-friendly, en voedsel veilige materialen. Zo weet je zeker dat jouw kindje heerlijk kan genieten van de maaltijd!

Ecoviking lepels Mint green en Pink lavender
Ecoviking bestek van vohedsel veilig siliconen.

Meer informatie?

Ben jij op zoek naar het eerste bestek voor jouw kindje en kom je er niet helemaal uit? Je kunt ons altijd een email sturen voor meer informatie, wij helpen je graag het juiste bestek te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *