Tea Tree olie gebruiken

Tea Tree olie wondermiddel

Ik geloofde vroeger niet zo in de werking van natuurlijke/etherische oliën maar kom hier de laatste jaren steeds meer op terug. Neem nou bijvoorbeeld Tea Tree olie, dit is op zoveel verschillende manieren te gebruiken. Tegenwoordig gebruik ik het voor mezelf, mijn kinderen en sommige mensen gebruiken het zelfs voor hun huisdieren. Multifunctioneel! Ben jij al bekend met de werking van Tea Tree olie?

Tea Tree bij verkouden baby 

De eerste keer dat mijn baby ziek was voelde ik me zo machteloos, zo een klein snottig neusje en een baby die niet goed weet wat er allemaal gebeurd. Het lastige bij zieke baby’s vind ik dat er weinig middelen zijn die je mag gebruiken. Tea Tree olie mag echter al vanaf de geboorte gebruikt worden! Meng een beetje van deze olie met wat kokosolie en zout en doe dit lekker in het badje bij jouw baby. Smeer na het badje een combinatie van tea tree en kokosolie op de voetjes en je zult al snel merken dat je kindje vrijer ademt en sneller weer opknapt!

verkouden baby tea tree

Je kunt tea tree echter nog op heel veel meer manieren gebruiken, voor jezelf maar ook voor jouw kindje! Wij vertellen er heel graag meer over.

Tea Tree olie bij de was

Moet jij de was van je kindje ontsmetten? Dit kan nodig zijn als je kindje bijvoorbeeld spruw heeft. Doe in dat geval ongeveer 5 druppels tea tree op 1 liter water en meng dit goed. Laat vervolgens de was een nachtje weken en was dit vervolgens uit in de wasmachine. Tea Tree olie doodt alle bacteriën en ontsmet de was. Ook voor het wassen van wasbare luiers kan Tea Tree olie heel handig zijn, zo weet je zeker dat alle bacteriën uit de luiers van jouw kindje verdwenen zijn!

Berg verwijderen bij je kindjes

Ook tegen berg is deze olie een geweldige oplossing. Sommige kinderen worden geboren met berg op hun hoofdhuid of gezicht. Het is vaak lastig om dit te verwijderen omdat het best stevig aan de huid vast zit. Hard kammen of wrijven is bij baby’s natuurlijk geen optie dus je moet ervoor zorgen dat de berg een beetje los gaat laten. Een goede oplossing is tea tree gemengd met olijfolie. Wrijf dit zachtjes in op de hoofdhuid en was vervolgens de haren. Een deel van de berg zal uit zichzelf loslaten en andere schilfers zitten nu zo los dat je ze gemakkelijk los kunt “krabbelen”.

berg baby tea tree

Tea Tree olie op je huid

Tea Tree olie verzacht daarnaast de huid, heb jij wondjes, pukkeltjes of muggenbulten? Smeer hier dagelijks een klein beetje tea tree olie op en bevorder zo de genezing. Daarnaast helpt tea tree littekens te verminderen of voorkomen. Het is dus goed om je huid uit voorzorg te behandelen met tea tree als je een diep wondje hebt gehad dat een litteken zou kunnen vormen.

Fan van Tea Tree

Zoals je merkt ben ik super fan van Tea Tree olie, ik gebruik deze olie tegenwoordig op zoveel verschillende manieren. Wel is het even goed om te kijken welk flesje tea tree je koopt. De kwaliteit kan heel erg verschillen, je wilt uiteraard een zo puur mogelijke variant hebben. Wij gebruiken de Tea Tree olie van Sheepish Grins, deze is op duurzame wijze geproduceerd en puur natuurlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *