Tandpasta op een stokje

Lamazuna tandpasta op een stokje citroen

Ik was niet direct enthousiast toen ik het tandpasta blokje van Lamazuna zag. Wij zijn hier thuis zo gewend aan tandpasta in een tube dat het best even een omschakeling was. Maar net zoals met al onze andere producten wilde ik het wel graag proberen.

Tandpasta blok

Het eerste dat opvalt, zeker bij de mint variant, is de geur. Er komt een, vind ik, lekkere geur van het tandpasta blokje af. Naast de mint variant is de tandpasta op een stokje ook verkrijgbaar in 2 andere geuren: citroen en kaneel. Ook voor mensen die de geur/smaak van munt niet zo lekker vinden is er dus een passend smaak.

Ecologische tandpasta

De meeste reguliere tandpasta’s zitten in een tube, niet heel goed voor het milieu door het gebruik van niet recyclebaar plastic. Daarnaast zitten de meeste tandpasta soorten vol met chemische ingrediënten die schadelijk zijn voor het milieu en in sommige gevallen zelfs onze gezondheid. Deze tandpasta van Lamazuna is vrij van deze schadelijke ingrediënten en volledig natuurlijk. Daarnaast is de verpakking en het stokje volledig biologisch afbreekbaar. Op deze manier hou je geen rest afval over als jouw tandpasta op is.

O en één blokje tandpasta gaat ongeveer even lang mee als 2 normale tubes tandpasta. Verrassend lang he?

Tandpasta voor het hele gezin

Naast de duurzaamheid heeft de tandpasta van Lamazuna een ander leuk voordeel, hij kan gebruikt worden door het hele gezin. Je wrijft namelijk gewoon met je tandenborstel over het blokje tot er een laagje op je tandenborstel zit. Onhygiënisch? Welnee, in het tandpasta blok zitten anti bacteriële stoffen. Zo worden bacteriën niet doorgegeven van mond tot mond.

Ik moet hier wel eerlijk bij zeggen dat wij voor onze kinderen de Attitude kinderpasta gebruiken, zij vinden de mint smaak van ons blokje (nog) niet zo lekker.

Lekker tanden poetsen

Onze kinderen zijn dus nog niet erg enthousiast. Ik wel! Ik wissel dit tandpasta blokje af met de houtskool tandpasta van Humble Brush en ben over beide heel tevreden. Mijn tanden zijn volgens de tandarts in prima conditie en mijn adem ruikt fris!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *