Regenboogdag

3 April

Het is vandaag nationale regenboog dag, ook wel “find-a-rainbow-day”. Hoe mooi wij regenbogen ook vinden, wij hopen er geen één te vinden. Wij hopen op eindelijk een heerlijke zonnige dag zodat we lekker naar buiten kunnen! (om bijvoorbeeld zelf een regenboog te krijten)

Regenboogkleuren op speelgoed

Als ouder valt vaak op dat bijna al het kinderspeelgoed de kleuren van de regenboog bevat. Zo ook het houten speelgoed van Selecta. Wij vroegen ons af waarom is dit zo? Gelukkig hebben we een antwoord kunnen vinden.

Kleurkennis

Een simpele verklaring voor de kleuren op houten speelgoed is natuurlijk het leren kennen van de kleuren. Als kindjes de verschillende kleuren vaak zien, en daarnaast vaak te horen krijgen hoe de kleuren heten zullen ze deze kennis sneller onder de knie krijgen. Bij bijvoorbeeld het spelen met de stapeltoren van Selecta speelgoed  is het leuk om aan je kindje te vragen een bepaalde kleur te pakken. Je zult zien dat jouw kindje al snel alle kleuren kent!

Effect van bonte kleuren

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat het samenbrengen van minimaal 3 bonte kleuren een vrolijk gevoel oplevert. Bijna al het houten speelgoed van Selecta bevat 3 of meer kleuren, merk jij al dat het een vrolijk gevoel oplevert?

Ontwikkeling van de ogen

Een andere, zeer logische, verklaring is de ontwikkeling van de ogen van jouw kindje. Als een kindje ongeveer 3 maanden oud is zijn alle “kegeltjes” in de ogen ontwikkeld. Op dat moment kan jouw kindje net zoveel kleuren onderscheiden als jij. Het enige verschil is echter dat kinderen meer contrast nodig hebben. De kleuren moeten dus feller, stralender en opvallender zijn wil jouw kindje ze helemaal goed kunnen onderscheiden. Om deze reden heeft Selecta houten speelgoed ervoor gekozen veel diepe, vrolijke felle kleuren te gebruiken.
Een leuk feitje is dat kinderen vaak pas rond de tiener leeftijd zachte kleuren goed kunnen onderscheiden, dat duurt dus erg lang!

Zwart wit speelgoed

Wij zien tegenwoordig een trend ontstaan met zwart witte producten. Waaronder dus ook het babyspeelgoed. Heb jij veel speelgoed zonder kleur? Misschien is het leuk om voor jouw kindje ook een speelgoed met felle kleuren te kopen en te kijken of je verschil merkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *