Natuurrubber speen versus “reguliere” speen

Natuurrubber speen versus reguliere speen

Waarom kiezen voor een natuurrubber speen? Tegenwoordig zijn de meeste “reguliere” spenen net als natuurrubber spenen vrij van BPA en andere giftige stoffen. De spenen worden ook allemaal getest volgens de EU-normen. Daarnaast hebben “reguliere” spenen vaak de allerleukste prints, van Nijntje tot aan auto’s en alles er tussen in. Toch raden wij aan om een natuurrubber speen te gebruiken.

Voordelen natuurrubber speen

Het grootste verschil tussen de natuurrubber speen en andere spenen is dat natuurrubber spenen een stuk beter zijn voor het milieu! De natuurrubber speen wordt volledig gemaakt van natuurrubber en is vrij van plastic. Plastic is een van de meest milieuvervuilende producten, het is dus goed om dit zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast is natuurrubber volledig vrij van BPA, kleurstoffen en hormoon verstorende stoffen.
Daarnaast is het gebruik van natuurrubber super hygiënisch, alle Hevea spenen worden gemaakt uit één enkel stuk natuurrubber, de speen bevat dus geen randen en naden waar bacteriën zich kunnen hechten en groeien. Uiteraard kun je een natuurrubber speen van Hevea uitkoken of in de sterilisator doen.

Zacht schild versus hard schild

Een ander groot voordeel van de Hevea natuurrubber spenen is het zachte schild om de mond. Bij veel reguliere spenen is dit gemaakt van hard plastic, mocht je kindje ergens tegenaan liggen drukt dit in het gezicht wat natuurlijk pijn kan gaan doen! Zelf heb ik ervaren dat een natuurrubber speen met zacht schild ideaal is om te gebruiken in een draagdoek, vaak ligt je kindje met zijn hoofd tegen je borstbeen. Het plastic van een natuurrubber speen gaat na een tijdje irriteren of doet zeer. Het zachte schild van de natuurrubber speen van Hevea voel je niet, ideaal!

Wanneer moet je de speen vervangen?

Een reguliere speen ziet er vaak steviger uit dan de natuurrubber speen door het gebruik van plastic. Echter moeten beide soorten spenen ongeveer iedere 6 tot 8 weken vervangen worden. Uiteraard moet je goed opletten of de speen niet eerder kapot gaat. Als je een natuurrubber speen inknijpt mag de speen niet aan elkaar blijven plakken, het is verstandig de speen dan alvast te vervangen!

Conclusie

Hoewel beide vormen spenen vrij zijn van BPA en andere giftige stoffen is een natuurrubber speen hygiënischer en een stuk beter voor het milieu. Daarnaast is natuurrubber een volledig natuurlijk product waar dus geen hormoon verstorende of kankerverwekkende stoffen in kunnen zitten. Uiteraard wil iedereen het beste voor zijn of haar kindje, wij denken dat een natuurrubber speen de beste optie is!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *