Lavendel olie gebruiken

Je houdt ervan, of absoluut niet. De geur van lavendel is een herkenbare geur voor bijna iedereen. Het is één van de meest bekende etherische oliën en word door veel mensen gebruikt. Maar wat kun je nu eigenlijk allemaal met lavendel olie? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

Rustgevende werking van lavendel

Waarschijnlijk is de rustgevende werking van lavendel een van de meest bekende. De geur kalmeert, biedt rust en helpt bij het in slaap vallen. Handig is het bijvoorbeeld om een druppeltje lavendelolie op je kussensloop te doen. Zo val je heerlijk in slaap en zal jouw lichaam de geur blijven ruiken, fijn voor een lekkere nachtrust.Lavendel bij insectenbeten

Kinderen, en volwassenen die lekker buiten zijn worden ongetwijfeld een keer gebeten door een vervelend insect. Sommige beten of prikken kunnen echt zorgen voor een pijnlijke plek. Druppel in deze gevallen een druppeltje lavendelolie direct op de plek en na ongeveer 15 minuten zal de pijn/irritatie afnemen. Mocht de werking niet voldoende zijn is het zeker mogelijk nogmaals een druppeltje aan te brengen op de pijnlijke plek.

O en ook tegen de jeuk van bijvoorbeeld een muggenbeet kan lavendelolie heel handig zijn, door een druppeltje lavendelolie zal de jeuk al snel afnemen.

Lavendel in de wasmachine

Gebruik je natuurlijk wasmiddel zonder geur? Of zoek je gewoon een heerlijke opfrisser voor je was? Doe eens een paar druppels lavendelolie bij de was. Dit laat een heerlijke milde geur achter in je was. Zo ruikt jouw was heerlijk schoon zonder chemische geurstoffen. Ook geschikt voor de was van baby’s en kleine kinderen. Zo ruiken de eerste kleertjes heerlijk schoon zonder schadelijke stoffen.

Wat nog meer?

Lavendel kan ook goed gebruikt worden tegen insecten, wagenziekte en we hebben zelfs verhalen gelezen over de werking van lavendel tegen kiespijn.

Wat is jouw ervaring met lavendel olie? Wij zijn heel benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *