Kindje gooit met bordje

De titel zegt het al een beetje, kindjes die gooien met hun bordje vol met eten. Volgens mij doen ze het allemaal wel met fases. Als moeder van drie kinderen heb ik een score van 100%, onze 3 gooiden allemaal met eten. Uiteraard niet alleen met eten, ook het gooien van een speen uit de draagdoek of kinderwagen was een leuk spelletje. Of aan de eettafel je speelgoed op de grond laten vallen en kijken hoe iemand het opruimt vonden onze kleintjes een leuk spelletje, alhoewel… vonden? De jongste vind het nog steeds een geweldig vermaak.

Maar voor dat gooien met borden en kommen hebben we een oplossing gevonden!

Borden met een zuignap

Om te voorkomen dat het eten door de kamer vliegt is een bordje met een zuignap namelijk heel erg handig. Door de zuignap aan de onderkant van het bordje zit deze aan de tafel of het aanrecht vastgeplakt, zorg er wel voor dat de ondergrond schoon en glad is. Dan blijft het bordje het beste plakken. Eenmaal vastgeplakt krijgt jouw kindje het bord niet zo gemakkelijk los en is het feest van met eten gooien voorbij.

Ben jij wel geïnteresseerd in de bordjes met zuignap? We hebben de bordjes van MinikOiOi en Eco Rascals.

MinikOiOi bord

De borden van MinikOiOi worden volledig gemaakt uit siliconen en zijn er in diverse mooie kleuren. Het siliconen is uiteraard voedselveilig en de mooie kleuren worden gemaakt uit natuurlijke stoffen. Zo weet je heel zeker dat eten van een MinikOiOi bord helemaal veilig is voor jouw kindje.

Minikoioi - bord

Eco Rascals bord

De borden van Eco Rascals zijn gemaakt uit bamboe, 100% bamboe. Dit houdt in dat er geen gebruik is gemaakt van melamine, dit bindmiddel is sinds 2021 verboden in bamboe servies. De producten van Eco Rascals bevatten geen melamine en zijn veilig om te gebruiken. Onder de bamboe bovenkant zit een siliconen zuignap welke aan de tafel vastgeplakt kan worden.

De borden van Eco Rascals zijn extra leuk omdat het bamboe “eetgedeelte” verkrijgbaar is in een heleboel verschillende diersoorten en vormen. Denk aan een dino, lieveheersbeestje, eendje, auto of uil.

Eco Rascals - Bamboe bord lieveheersbeestje rood

Misschien nog wel erger als het gooien met een aardappel of stukje broccoli is het gooien met een volledige kom met yoghurt of vla. Het spettert overal heen en plakt lekker aan de vloer. Ook hiervoor hebben MinikOiOi en Eco Rascals natuurlijk een oplossing bedacht. Bijpassend bij de borden zijn ook kommen verkrijgbaar. De MinikOiOi kommen zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de bordjes, zo maak je een prachtige set.

De Eco Rascal kommen zijn net als de bordjes gemaakt uit bamboe en de zuignap aan de onderkant is verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de bordjes.

Ik ben heel benieuwd welk design jij het mooiste vind, en mocht je het servies hebben uitgetest ben ik ook super benieuwd hoe jij het hebt ervaren!

Geef een antwoord