Hypoallergeen, wat is het?

De mensen die tussen onze verzorgingsproducten hebben gezocht weten het, op onze website vind je heel vaak het woord “hypoallergeen”. Maar wat is dit nu precies? En wat betekend het voor het product?

Hypoallergeen

Hypoallergeen betekend letterlijk minder dan normaal of weinig allergeen. Dit houdt in dat de kans dat er een allergische reactie optreed bij gebruik van hypoallergene producten dus een heel stuk kleiner is.

Waarom zijn onze producten hypoallergeen?

Maar waarom vinden wij deze kleine kans op allergische reacties nou zo belangrijk. Het is eigenlijk heel simpel, vaak merk je dat baby’s en jonge kinderen (nog) een gevoelige huid hebben en niet goed reageren op reguliere verzorgingsproducten. Om deze overgevoeligheid te voorkomen zijn producten uit natuurlijke ingrediënten een goed alternatief.

Daarnaast zijn al onze hypoallergene producten volledig gemaakt uit natuurlijke grondstoffen. Dit betekend dat er geen chemische, potentieel schadelijke stoffen in de producten zitten.

Chemische toevoegingen

Chemische ingrediënten proberen wij te vermijden omdat er veel onderzoeken gedaan zijn naar de schade die deze ingrediënten kunnen aanrichten aan het ontwikkelende lichaam van jonge kinderen. Zo is er bekend dat dit bijvoorbeeld kan zorgen voor vruchtbaarheidsproblemen.

Attitude Baby Leaves handzeep watermeloen-kokos

De juiste keuze maken

Wil jij ook hypoallergene en natuurlijke producten voor jouw kindje? Kijk dan eens naar de producten van Attitude, Bubbles of Sheepish Grins. Alle producten van deze merken bevatten geen parabenen, weekmakers of chemische ingrediënten. Zo weet je zeker dat je de juiste en veilige keuze maakt voor jouw kindje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *