Glutenvrije klei

Gluten, je komt ze overal tegen. Maar als je geen gluten allergie hebt is dit niet iets waar je je vaak bewust van bent. Maar zelfs in de meeste knutselspullen zitten gluten. Het is daarom belangrijk om goed te kijken welke producten je koopt. Gelukkig is er genoeg keuze in glutenvrije klei!

Jonge kinderen en klei

Maar waarom zijn deze gluten dan een probleem? Iedereen kent de fase waarin kinderen álles in hun mond stoppen. Niks is veilig. Steentjes, blaadjes, brokjes van de huisdieren. Maar ook de knutselspullen. Je kunt het blijven herhalen: “Nee, niet in je mond stoppen”. Maar let even 3 seconden niet op en je bent te laat!

Oekonorm Boetseerklei
Oekonorm boetseerklei blokjes

Knutselen met coeliakie

In het geval van coeliake (glutenallergie) kan dit grote gevolgen hebben. Klachten kunnen verschillend zijn maar vaak zorgen voor veel pijn. Het is daarom van belang zelfs bij knutselspullen zoals klei te kijken naar de ingrediënten.

Oekonorm boetseerklei 4-kleuren princes
4 kleuren oekonorm klei

Klei zonder gluten

Alle verschillende soorten klei van Oekonorm zijn vrij van gluten en kunnen om deze reden veilig gebruikt worden door kinderen (en volwassenen) met een glutenallergie!

Maar dit is niet alles, naast glutenvrije klei zijn ook alle andere producten van Oekonorm vrij van gluten. Zo kan jouw kindje veilig kleien, knutselen, lijmen en verven!

glutenvrij klei
Aquapen Oekonorm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *