Ecologische verzorgingsproducten

Attitude Little Ones Bodylotion - Pear Nectar

Ecologisch of natuurlijk?

Welke verzorgingsproducten koop jij? Ecologisch of natuurlijk? Mocht er op de verpakking “natuurlijk” staan is het goed om toch eens naar de ingrediënten te kijken. Het is namelijk toegestaan om een product natuurlijk te noemen terwijl er maar 0,1% aan natuurlijke ingrediënten in aanwezig zijn. Het woord ecologisch zegt meer over de inhoud van een product, en keurmerken natuurlijk nog meer! Over keurmerken kun je meer lezen in ons andere blog.

Goed voor je lijf

Het gebruiken van ecologisch verantwoorde producten, welke dus gebaseerd zijn op ingrediënten uit de natuur, is goed voor je lichaam. Veel verzorgingsproducten smeer je op je huid. Je huid is je grootste orgaan en heeft een enorm absorptievermogen. In veel reguliere verzorgingsproducten zitten chemische middelen, deze middelen worden door je huid opgenomen en kunnen veel gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo kunnen deze chemische stoffen bijvoorbeeld kankerverwekkend zijn en je hormoonhuishouding verstoren. Er zijn zelfs onderzoeken geweest waaruit bleek dat sommige chemische stoffen grote gevolgen kunnen hebben voor de vruchtbaarheid. Ook al op jonge leeftijd! Het is dus goed om je kindje hier tegen te beschermen.

Naast het feit dat ecologische verzorgingsproducten beter zijn voor je gezondheid zijn ze door de milde ingrediënten ook perfect voor het verkrijgen van een super zachte huid en mooi glanzende haren.

Goed voor het milieu

Naast beter voor je huid, is het gebruik van ecologische producten ook beter voor het milieu. Het produceren van “reguliere” verzorgingsproducten is op zichzelf vaak al een grote aanslag op het milieu. Er worden veel chemische stoffen gebruikt en een groot deel hiervan is überhaupt niet afbreekbaar in het milieu en zorgt dus voor blijvende schade. Eenmaal in de verpakking is het vooral schadelijk voor jouw huid, maar tijdens bijvoorbeeld het douchen komen de producten door het doucheputje weer in het milieu terecht. Op deze manier is er dus dubbel zoveel schade van de chemicaliën.

Kwetsbaar huidje

Naast het sterk absorberende vermogen van de huid, is de huid van kinderen ook nog heel kwetsbaar. Alle chemische middelen hebben naast gevolgen voor de organen van kinderen ook gevolgen voor de huid zelf. Veel kinderen ontwikkelen bijvoorbeeld eczeem en andere overgevoeligheden door het gebruik van “reguliere” verzorgingsproducten. Daarnaast zijn kinderen nog volop in ontwikkeling, de chemische middelen in reguliere verzorgingsproducten kunnen effecten hebben op deze ontwikkeling.

Regulier versus ecologisch

Wij denken om alle voorgaande redenen dat het goed is om je huidige verzorgingsproducten eens onder de loep te nemen. Alle chemische middelen die je kindje binnen krijgt door het gebruik van deze producten kunnen invloed hebben op de ontwikkeling van je kindje. Daarnaast zijn veel van deze stoffen hormoonverstorend en//of kankerverwekkend. En uiteraard is het ook goed om na te denken over de gevolgen voor het milieu.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *