Eco Rascals, veilig bamboe servies

Je hebt het vast wel gehoord in het nieuws enige tijd geleden, bamboe servies met een bindmiddel van Melamine mag niet meer verkocht en gebruikt worden. Dit is natuurlijk voor veel mensen schrikken geweest, ineens werd een van de populairste kinderserviezen verboden en ging iedereen op zoek naar ander servies dat wel goedgekeurd is voor gebruik door jonge kinderen. Hoewel wij ook siliconen servies verkopen gingen wij ook op zoek naar leuke alternatieven voor het bamboe gecombineerd met melamine servies.

Nu hebben we een geweldig alternatief gevonden. Het bamboe servies van Eco Rascals. Nu zul je misschien denken, bamboe was toch juist onveilig zeg je net? Niet het servies van Eco Rascals. Dit servies is gemaakt uit 100% bamboe, dit betekend dat er geen gebruik is gemaakt van bindmiddelen zoals bijvoorbeeld melamine. Dit servies is dus wel volkomen veilig en bevat geen schadelijke stoffen.

100% bamboe servies

De bordjes, (tuit)bekers, kommen, rietjes en lepels van Eco Rascals worden gemaakt uit 100% bamboe. Het bamboe word zo gevormd, bewerkt en geslepen dat het bruikbaar is als servies, dit alles zonder gebruik van chemische middelen zoals het schadelijke melamine. Gecombineerd met voedselveilig siliconen word dit een prachtige serviesset.

Het siliconen is uiteraard ook vrij van schadelijke chemische stoffen, wist je namelijk al dat de samenstelling van het siliconen precies hetzelfde is als bij glas? Helemaal veilig voor kinderen dus.

Eco Rascals - uil met lepels

Eco Rascals bordjes

Het assortiment van Eco Rascals bestaat uit een heleboel leuke dingen. De bordjes zijn gemaakt uit een bamboe bovenkant met aan de onderkant een handige zuignap die gemaakt is uit siliconen. Deze zuignap zorgt ervoor dat de bordjes niet door de kamer kunnen vliegen. Deze bordjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen zoals een dinosaurus, lieveheersbeestje, uil of nog vele andere gezellige vormen.

De zuignap aan de onderkant is te verkrijgen in een heleboel verschillende kleuren zo is het gemakkelijk om een mooie set te maken voor op tafel.

Eco Rascals kommen

Passend bij de Eco Rascals borden zijn de bamboe kommen. Ook deze zijn volledig gemaakt uit bamboe met een siliconen zuignap. Hiermee voorkom je gemakkelijk dat toetjes of soep over de tafel vliegen.

De zuignap onder de kom is verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren. Maak jij een set met een kleur of vind je verschillende kleuren leuker?

Bamboe beker van Eco Rascals

Naast borden en kommen heeft Eco Rascals ook twee soorten bekers. Voor de allerjongste kinderen heeft Eco Rascals een bamboe tuitbeker bedacht. Op deze mooie bamboe beker zit een siliconen tuit, deze is zacht in de mond, dit zorgt ervoor dat kinderen zich niet kunnen bezeren tijdens het leren drinken.

De siliconen hoes kan gemakkelijk van de beker gehaald worden, zo is schoonmaken een makkie maar kan de beker ook nog gebruikt worden als jouw kindje een stuk groter is.

De bamboe beker met een rietje is perfect voor kinderen die de leeftijd hebben om uit een rietje te gaan drinken. Het bamboe rietje word in de siliconen bovenkant gedaan en kan zo niet verschuiven. Uiteraard is net als bij de tuitbeker de siliconen bovenkant gemakkelijk te verwijderen en schoonmaken.

Eco Rascals lepels

En om de set helemaal compleet te maken heeft Eco Rascals bamboe met siliconen lepeltjes gemaakt. Deze lepels, die verkrijgbaar zijn in verschillende vrolijke kleuren, zijn heel fijn voor jonge beginnende eters. Door het zachte siliconen is het geen probleem als jouw kindje de lepel soms nog een beetje ongecontroleerd beweegt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *