Cookut Bunny – Baby oefen bestek

We hebben er al een aantal keer aandacht aan besteed, het moment dat jouw kindje zelf wil leren eten. Geef je gepureerde hapjes dan begin je gelijk met een lepel en zul je merken dat de handige lepel van Cookut een uitkomst kan zijn. Geef jij je kindje stukken eten dan is je kindje misschien wat later toe aan het leren eten met een lepel, maar ook dan kan dit konijnen design lepel uiteindelijk heel handig zijn. Iedereen leert tenslotte uiteindelijk eten van een lepel!

Lepel met twee handvatten 

Waarom deze oefenlepel zo handig is, is gemakkelijk uit te leggen. De Bunny lepel van Cookut heeft twee handvatten, jouw kindje kan het ene uiteinde vasthouden en jij de ander. Het grootte voordeel hiervan is simpel, jouw kindje heeft het gevoel zelf de regie te hebben over het eten maar tegelijkertijd kan pappa of mamma een beetje meesturen. Zo komt het eten ook echt op de plaats van bestemming aan, de mond van jouw kindje.

De eigen regie

Voor veel kindjes is het hebben van die eigen regie heel belangrijk, ze raken gefrustreerd als je hem of haar wilt voeren, spugen het eten uit, gooien ermee of weigeren überhaupt iets te proeven. Hoewel dit voor ouders super frustrerend kan zijn is het voor de ontwikkeling van kleine kinderen super goed. Zelf leren eten, en zeker van een lepel is namelijk best een complex geheel. Het vergt concentratie, een goede oog, -mond coördinatie en doorzettingsvermogen. Help jouw kindje daarom deze stap zo gemakkelijk mogelijk te maken door te helpen met de oefenlepel voor baby’s van Cookut,

Oefenlepel groen - Cookut

Set met baby servies

Combineer de leuke lepels van Cookut met een bord en kom van MiniKoiOi, zo maak je het leren eten tot een simpele opgave. De borden en kommen van MiniKoiOi hebben namelijk een zuignap aan de onderkant. Super handig want zo kan jouw kleintje zijn of haar bord/kom niet op de grond gooien maar wel zelf leren het eten op te scheppen.

Minikoioi bord met zuignap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *