Billendoekjes

Billendoekjes

Ingrediënten billendoekjes

Op de meeste verpakkingen van billendoekjes staat vermeld: “dermatologisch getest” en “hypoallergeen”. Maar in hoeverre zegt dit echt iets over de kwaliteit van de billendoekjes?

Billendoekjes zijn bij uitstek een product dat je meerdere malen per dag gebruikt op het gevoelige huidje van jouw baby/kindje. Het is dus goed om de lijst met ingrediënten van jouw gekozen billendoekjes te bestuderen. Je zult al snel zien dat de meeste billendoekjes ingrediënten bevatten die niet het allerbeste zijn voor jouw kindje.

Eigenschappen van billendoekjes

Hoewel er in Nederland geen onderzoek is gedaan naar de eigenschappen van billendoekjes hebben ze dit in Frankrijk wel gedaan, hier bleek dat er in veruit de meeste billendoekjes stoffen werden aangetroffen die ongunstige effecten kunnen hebben op de ontwikkeling van kleine kinderen. Een aantal gevolgen zijn:

·        Aantasting hormonaal systeem

·        De aangetroffen stoffen kunnen schadelijk zijn voor de lever

·        Ingrediënten welke allergieën kunnen helpen ontwikkelen

·        Er kan contact eczeem ontstaan

Veilig voor de huid van je kindje

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de billen van je kindje met een washandje met water schoon te maken, echter is het soms ook makkelijk om te kiezen voor billendoekjes.
De billendoekjes van Attitude zijn echter vrij van giftige stoffen en kun je gewoon weggooien samen met de luier van je kindje. Handig en volledig veilig voor de gezondheid dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *